"Пішов на відкриття нового торгівельного центру, а скупився знову в секонді"

Нині на будівельному ринку популярні торгівельно-розважальні комплекси, аніж заводи чи фабрики. Міська влада хапається за голову, бо не знає як вирішити проблему з утилізацією сміття, як забезпечити населення робочими місцями, де взяти кошти на ремонт доріг чи освітлення вулиць. Панове, все ж не так складно: просто не викидайте гроші на вітер та не будуйте кільканадцятий молл.

Ви ніколи не замислювались над тим навіщо нам така велика кількість торгівельних центрів з товарами, які коштують не одну тисячу гривень? Так, вони манять до себе своєю масштабністю, блиском, чистотою, приємною музикою, прохолодою влітку та теплом взимку. Тут час може промайнути дуже швидко, граючи в боулінг чи більярд, катаючись на роликах або ковзанах, відвідуючи кафе і кінотеатри. Словом, сучасні молли пропонують безліч розваг як дорослим, так і малим. Але все б нічого якби не так дорого. Співвідношення заробітних плат і цін, які пропонують нам круті молли не є відповідним. Невже середньостатистичний українець з середньою заробітною платою може дозволити собі купити джинси або сорочку за космічною ціною, кохану дружину потішити новою ситцевою сукенкою, а дитині придбати цікаву китайську ляльку чи машинку? Звісно, може! Але по дорозі додому після такого шоппінгу потрібно заходити до банку, щоб оформити кредит на який можна буде жити решту місяця. Виникає враження, що всі ці магазини побудовані для того, щоб простий люд ще більше цінував секонд-хенди, де за досить невеликі кошти можна купити новий (якщо ви везунчик) та брендовий одяг на цілий місяц та ще й на всю родину.

2 коментарі

Святослав Вишинський
Торгові центрі відкриваються за кошти приватних підприємців, а не міської влади. Силою в них ніхто (поки що) не затягує.
Вікторія Колесник
Головне запитання допису в тому і полягає чому ж ці платоспроможні підприємці інвестують в будівництво моллів, які допомагають реалізовувати товари іноземного виробництва, а не в будівництво фабрик чи виробництв, які б насичили ринок вітчизняною продукцією, допомагаючи справі покращення зовнішньо-торгівельного сальдо України? На мою думку, це можна пояснити бажанням швидко «відбити гроші», ніж працювати на довгострокову перспективу, з іншого боку це є одним з найкращих способів це зробити, так як влада не створює привабливих умов для заохочення інвесторів у виробництво.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте